ukenru
vi-kazhete-nikoli-znovu-rozkazhit-pro-tse-ukrayini-zelenskiy-zapisav-zvernennya-z-borodyanki

Цьогоріч ми кажемо "Ніколи знову" інакше: Зеленський записав звернення з Бородянки

 • 416485 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. У День пам'яті та примирення президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення до українців з розбомбленої російськими окупантами Бородянки Київської області. Про це повідомляє УНН із посиланням на Telegram глави держави.

Деталі

"Щороку 8 травня разом з усім цивілізованим світом ми вшановуємо кожного, хто захищав планету від нацизму в роки Другої світової війни. Мільйони втрачених життів, скалічених доль, закатованих душ і мільйони причин, щоб сказати злу: ніколи знову! 

Цьогоріч ми кажемо "Ніколи знову" інакше. Ми чуємо "Ніколи знову" інакше. Це звучить болісно, жорстоко. Без оклику, а зі знаком питання. Ви кажете: ніколи знову? Розкажіть про це Україні. 24 лютого слово "ніколи" стерли. Розстріляли й розбомбили. Сотнями ракет о 4-й ранку, якими розбудили всю Україну. Ми почули моторошні вибухи. Ми почули: знову!" – сказав Зеленський.

Президент додав, що з гасла "ніколи знову" слово “ніколи” ампутували під час так званої "спецоперації" росії.

"Вбили “Ніколи знову”, сказавши “Можем повторить”. Так і сталося. І потвори почали повтори. І наші міста, які пережили страшну окупацію, – настільки, що 80 років не вистачить, щоб забути, – знову побачили окупанта. І отримали другу дату окупації у своїй історії. А деякі, як наприклад Маріуполь, – третю. Через десятиліття після Другої світової темрява повернулася в Україну", – зазначив Зеленський.

Глава держави, записуючи звернення у Бородянці, звернув увагу на розбомблений російськими окупантами житловий будинок і наголосив, що це не військовий об'єкт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поступово повертається до нормального життя: Зеленський відвідав Бородянку

"Місто Бородянка – одна із багатьох жертв цього злочину! Позаду мене – один із багатьох свідків! Не військовий об’єкт, не секретна база, а проста дев’ятиповерхівка. Чи може вона становити безпекову загрозу для рф, для 1/8 частини суші, другої армії світу, ядерної держави? Чи може бути щось більш безглуздим, ніж це запитання? Може. 250–кілограмові фугасні бомби, якими наддержава засипала це маленьке містечко. І воно оніміло. Воно не може сьогодні сказати: ніколи знову!" – додав Зеленський.

Українські Національні Новини

Суспільство