ukenru
verkhovniy-sud-ukrayini-povidomiv-pro-vtruchannya-v-yogo-diyalnist

Верховний Суд України повідомив про втручання в його діяльність

 • 26414 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Дев'ятнадцять суддів Великої палати Верховного Суду повідомили у Вищій раді правосуддя про втручання в свою професійну діяльність. Вони розглядали справу екссудді Куликова, звільненого за порушення присяги. Чоловік вже 12 років намагається скасувати рішення суду і відновитися на посаді, повідомляє ZN з посиланням на текст звернення суддів, передає УНН.

Підставою для повідомлення про втручання з боку суддів ВП ВС стало те, що в своєму новому клопотанні зазначив Куликов. Екссуддя повідомив, що судді ВП ВС і члени Вищої ради правосуддя нібито скоїли стосовно нього злочин, який загрожує його життю.

"Аналіз змісту клопотання дає підстави для висновку про те, що ця дія направлена на примус суддів Великої палати Верховного Суду до винесення судового рішення на користь позивача в цій справі", - зазначено в повідомленні судді ВП ВС, додавши, що вплив на суддів будь-яким способом заборонено.

Колишнього суддю Військового місцевого суду Дніпропетровського гарнізону Андрія Куликова звільнили за порушення присяги Верховною Радою ще в травні 2008 року. З тих пір, Куликов домагається свого відновлення на посаді, і в січні 2017 року йому вдалося виграти процес проти України в Європейському суді з прав людини (справа "Куликов та інші проти України"), зазначає ZN.

ЄСПЛ постановив тоді виплатити грошову компенсацію судді, однак відхилив всі інші його вимоги.

Як писав УНН, Верховний Суд повернув Трубі його позов до Президента.

Українські Національні Новини

Політика