verkhovna-rada-zvuzila-kolo-lyudey-scho-zmozhut-otrimati-vidstrochku-vid-mobilizatsiyi

Верховна Рада звузила коло людей, що зможуть отримати відстрочку від мобілізації

 • 1022059 переглядiв

​​КИЇВ. 29 червня. УНН. Верховна рада України у законі про доплати військовослужбовцям № 9342 розширила перелік осіб, які підлягають мобілізації. Тепер вказані зміни має підписати президент Володимир Зеленський. пише УНН

Деталі

Правка була подана групою депутатів під час другого читання 28 червня проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань пов’язаних із проходженням військової служби під час дії воєнного стану".

Пункт 4 Розділу І законопроекту прийнятий в новій редакції.

"Абзац одинадцятий частини першої статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" доповнити словами "за умови, що такі особи з інвалідністю не мають інших працездатних осіб, зобов’язаних відповідно до закону їх утримувати", - зазначено у порівняльній таблиці.

Таким чином, мобілізації підлягатимуть українці, у яких дружина/чоловік, батьки або батьки дружини/чоловіка є особами з інвалідністю 1 або 2 групи, за умови, якщо є інші працездатні особи, які зобов'язані їх утримувати.


До цього часу законом було визначено, що від мобілізації звільняються особи, які мають дружину /чоловіка, батьків або батьків дружини/чоловіка з інвалідністю 1 або 2 групи.

Нагадаємо

Депутати Верховної Ради проголосували у другому читанні та в цілому законопроєкт №9342, що передбачає збільшення відпусток і доплат строковикам та курсантам.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    ВР змінила процедуру управління оборонними ресурсами

     • 680918 переглядiв