verkhovna-rada-ukrainy-zaklykaie-yes-pidtrymaty-pochatok-perehovoriv-pro-vstup-do-yes

ВР закликає ЄС підтримати початок переговорів про вступ України до Європейського Союзу

 • 45420 переглядiв

Верховна Рада звертається до ЄС з проханням підтримати початок переговорів про вступ України до ЄС, для чого необхідне одностайне рішення країн-членів ЄС.

Верховна Рада схвалила Звернення до держав – членів Європейського Союзу та інституцій Європейського Союзу щодо підтримки відкриття переговорів про вступ України до Європейського Союзу. Рішення парламентарі ухвалили на засіданні у суботу. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у Telegram, передає УНН.

Деталі

За це рішення проголосували 292 депутата.

Верховна Рада України звертається до національних парламентів та урядів держав – членів Європейського Союзу, інституцій Європейського Союзу і закликає: Підтримати прагнення України щодо вступу до Європейського Союзу шляхом прийняття рішення про відкриття переговорів про членство України в Європейському Союзі під час засідання Європейської Ради 15 грудня 2023 року відповідно до статті 49 Договору про Європейський Союз.

– йдеться у записці опублікованій нардепом Железняком.

Нагадаємо

У середині грудня 27 лідерів країн-членів ЄС мають вирішити, чи приймати рекомендацію Європейської комісії запросити Україну розпочати переговори про членство, щойно вона виконає остаточні умови.

Будь-яке таке рішення потребує одностайності 27 членів блоку, при цьому Угорщина розглядається як головна потенційна перешкода. Прем'єр-міністр Угорщини, як вказувало Reuters, неодноразово заявляв, що Угорщина не підтримає пропозицію Єврокомісії у нинішньому вигляді.

Днями The Guardian повідомив із посилання на дипломатичні джерела, що Європейська комісія наступного тижня планує розморозити для Угорщини 10 млрд євро. Це приблизно третина загального фінансування країни від Європейського Союзу. В цей же прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан все ще тримаючись своєї опозиції щодо переговорів про вступ України, але вже демонструючи гнучкість щодо інших питань.

Тетяна Салганік

Політика

    Популярні

    Новини по темі