ukenru
verkhovna-rada-obmezhila-dostup-na-ukrayinskiy-rinok-knizhok-z-rosiyi

Верховна Рада обмежила доступ на український ринок книжок з Росії

 • 13432 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Верховна Рада обмежила доступ на український ринок книжок з Росії. Відповідний урядовий законопроект у другому читанні підтримали 237 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

Закон передбачає, що на територію України можна вільно ввозити не більше 10 книжок з Росії. В іншому разі для ввезення потрібен дозвіл.

За розповсюдження книжок з Росії без дозволу передбачено штрафи від 10 до 50 мінімальних зарплат за кожен випадок порушення

Крім цього, ухваленим законом забороняється використання друкованих засобів масової інформації для: закликів до захоплення влади, насильницької зміни конституційного ладу або територіальної цілісності України; пропаганди війни, насильства та жорстокості;розпалювання расової, національної, релігійної ворожнечі; розповсюдження порнографії, а також з метою вчинення терористичних актів та інших кримінально караних діянь; пропаганди комуністичного та/або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та їхньої символіки;популяризації або пропаганди держави-агресора та її органів влади, представників органів влади держави – агресора та їхніх дій, що створюють позитивний образ держави-агресора, виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України.

Українські Національні Новини

Суспільство