ukenru
vereschuk-zaklikala-aktivistiv-vgamuvati-agresiyu

Верещук закликала активістів вгамувати агресію

 • 19957 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Народний депутат від “Слуги народу” Ірина Верещук розкритикувала агресивну поведінку активістів, які нападають на канали та журналістів, повідомляє УНН.

Цитата:

"Люди поводили себе ганебно, я не підтримуватиму й не толеруватиму таких акцій, бо вони не несуть нічого правильного і корисного для наших національних інтересів", - прокоментувала вона в ефірі телеканалу вчорашні акції активістів.

Верещук наголосила, що не підтримує агресію в будь-яких проявах.

"Головне, щоб правоохоронна система спрацювала на випередження і не допустила якихось сутичок і тим паче пошкоджень чи життя, чи здоров'я. Я бачила цю агресію, я не розумію, звідки така агресивна поведінка може бути притаманна людям, які називають себе патріотами, націоналістами. Так патріоти і націоналісти себе не ведуть, так ведуть себе провокатори", - сказала вона.

Деталі

Верещук додала, що треба посилювати відповідальність за напад на журналістів.

"Ми зараз у парламенті розглядаємо питання щодо посилення відповідальності за напади на журналістів. А такі пани, як вищезгаданий Карась, комусь обіцяють спокійно виплатити 15 тис. доларів. Тобто я так розумію, для нього це не гроші – покарання, яке ми передбачаємо. Ну що ж, будемо далі посилювати парламентський контроль за правоохоронними органами, які мають превентивно не допускати таких акцій і робити все, аби журналісти не відчували тиску вулиці через свої позиції", - підкреслила Верещук.

Нагадаємо, поліція відкрила кримінальне провадження через сутички з правоохоронцями біля будівлі телеканалу “НАШ”.

Українські Національні Новини

Політика