ukenru
vereschuk-rozpovila-chomu-diskredituyut-zakon-pro-stolitsyu

Верещук розповіла, чому дискредитують закон про столицю

 • 8922 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Кандидат у мери Києва Ірина Верещук назвала три головні причини дискредитації нового закону про столицю. Про це вона заявила під час пресконференції, передає УНН.

Політик уточнила, що новий закон дискредитують тому що, документ пропонує провести інвентаризацію всього майна міста за останні 9 місяців та зібрати його перелік у відкритому реєстрі.

Крім того, за словами Верещук, новий закон вимагає провести у січні 2021 року аудит річної діяльності мерії і повторювати цей аудит щорічно.

А ще, новий закон забороняє конфлікт інтересів у міській раді. Депутати міської ради, компанії, які хочуть отримати від міста підряди, які працюють чиновниками та головами комунальних підприємств, які є власниками ділянок під багатоповерхову забудову, мають нівелювати конфлікт інтересів або скласти мандат депутата, уточнила Верещук.

"Цей закон робить дуже важливу річ: ти не можеш бути депутатом Київради, якщо ти є керівництво, наприклад, Київпастрансу або Київзеленбуду. Ти або депутат, який на громадських засадах щиро ратує за інтереси киян, працюєш в Київраді, вирішуєш питання, або ти працюєш у Київпастрансі і спокійно виконуєш свої обов'язки", - додала політик.

Як писав УНН, проти ухвалення закону про столицю раніше виступила Асоціація міст, яку, до слова, очолює сам мер Києва - Віталій Кличко.

Експерти кажуть, що в такий спосіб мер використав підконтрольну собі громадську структуру у власних інтересах.

Нагадаєм, що Кличко й досі відмовчується на запрошення Ірини Верещук вийти з нею на дебати.

Українські Національні Новини

Політика