ukenru
vereschuk-prognozuye-ukhvalennya-zakonu-pro-natsionalniy-sprotiv-do-kanikul-radi

Верещук прогнозує ухвалення закону про національний спротив до канікул Ради

 • 12958 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони, народний депутат від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук закликала утриматися від законодавчого спаму під час ухвалення законопроекту про національний спротив, передає УНН.

Вона нагадала, що днями Рада ухвалила законопроект у першому читанні.

"Ми маємо 14 днів на поправки. Подивимося, скільки їх буде подано. Але 318 голосів нардепів за законопроект вже говорять про те, що ми розуміємо важливість прийняття документу. Сподіваюся, що і опозиція, і провладна фракція подасть важливі і потрібні правки. Що ми не будемо перетворювати голосування на поправочний спам. І що ми проголосуємо за законопроект ще на цій сесії", - сказала вона в ефірі одного з телеканалів.

Нардеп додала, що над законопроектом треба плідно попрацювати.

"Документ має низку недоопрацювань. Наприклад, застосування зброї. Це важливе питання, бо на сьогодні ми не маємо зараз закону про цивільний обіг зброї. Відтак, ми маємо враховувати той факт, що у людей на руках може бути незареєстрована зброя. Важливо розуміти, хто буде контролювати її використання", - підкреслила Верещук.

Контекст

Президент Володимир Зеленський у законопроекті №5557 "Про основи національного спротиву" пропонує визначити правові та організаційні засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки та сил оборони з питань національного спротиву.

Завданнями законопроекту є: формування в Україні національного спротиву; сприяння максимально широкому залученню населення до дій, спрямованих на забезпечення суверенітету і територіальної цілісності держави; визначення завдань територіальної оборони, руху опору і підготовки громадян України до національного спротиву; встановлення порядку організації, підготовки та ведення територіальної оборони і руху опору тощо.

Українські Національні Новини

Політика