ukenru
vereschuk-pro-defitsit-derzhbyudzhetu-yogo-potribno-skorochuvati-za-rakhunok-znizhennya-zarplat-chlenam-naglyadovoyi-radi

Верещук про дефіцит держбюджету: його потрібно скорочувати за рахунок зниження зарплат членам наглядової ради

 • 12307 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Дефіцит державного бюджету можна скоротити, якщо зменшити витрати на державний апарат і зарплати членам спостережних рад. Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявила народний депутат від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук, передає УНН.

"Треба зробити так, щоб ми зменшили видаткову частину, але не за рахунок соціальних виплат, пенсій і зарплат, а за рахунок державного апарату, зарплат наглядових рад, які виплачуються їм з бюджету... Витрати повинні йти на розвиток, а ми їх фактично проїдаємо", - сказала вона.

Бездефіцитним український бюджет був у 2000-й і 2001-й роки, каже Верещук.

"Зараз у нас постійно дефіцит зростає. Так, у нас пандемія коронавірусу, це виняткові обставини, але коли 270 млрд грн дефіциту, плюс гарантії держави - ще 71 млрд грн. Всього бюджет - 1 трлн", - додала вона.

Скорочувати дефіцит держбюджету шляхом запозичень не варто, продовжила нардеп.

"Запозичимо - це все добре, але у нас і так кожна третя гривня запозичена. Ви бачите, як важко йдуть зовнішні запозичення. Суспільство в цілому не терпить таких великих запозичень. Ми запозичуємо все життя", - зазначила Верещук.

Нагадаємо, раніше Ірина Верещук заявила, що 5% від держбюджету-2021 повинні бути віддані на охорону здоров'я.

Українські Національні Новини

Політика