verbuvali-gromadyan-dlya-zboru-rozviddanikh-spetssluzhbam-rf-suditimut-dvokh-zhiteliv-dnipropetrovschini

Вербували громадян для збору розвідданих спецслужбам рф: судитимуть двох жителів Дніпропетровщини

 • 283357 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. Підшукували та вербували громадян України для збору розвідданих спецслужбам фсб рф - на Дніпропетровщини судитимуть двох мешканців, передає УНН із посиланням на Дніпропетровську обласну прокуратуру.

Цитата

"... скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох місцевих мешканців, які співпрацювали зі спецслужбами фсб рф.

Їм інкриміновано державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану, за попередньою зимовою групою осіб та незаконне придбання, носіння, зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів, без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 263 КК України), - йдеться у повідомленні.

Деталі

Згідно з розслідуванням, двоє проросійських мешканців Дніпропетровщини, після повномаштабного вторгення рф погодились на співпрацю з спецслужбами країни-терориста у наданні даних проти України.

За вказівками російського куратора, агенти активно займались пошуком та вербуванням громадян України, зокрема, військовослужбовців та правоохоронців, для збирання військової інформації та передачі її представникам держави-агресора через конфіденційні канали зв'язку.

За цю співпрацю їм було обіцяно посади в окупаційній владі, у разі вторгнення російських військ на територію області.

Під час офіційно санкціонованих обшуків у місцях проживання обвинувачених, були виявлені та вилучені такі предмети: корпуси гранат РГД-5, Ф-1, РГН разом із запалами, боєприпаси, автомат АК-74У з трьома магазинами, вогнепальна зброя, більше 100 патронів, мобільні телефони та комп'ютерна техніка, які служать доказами їх причетності до незаконних діянь.

Обвинувачених було затримано в лютому 2023 року під час виконання завдання представника держави-агресора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під виглядом студента розвідував оборону Київщини: затриманий російський агент

Повідомляється, що під час обшуків у місцях проживання російських інформаторів, були знайдені корпуси гранат РГД-5, Ф-1, РГН із запалами, патрони, автомат АК-74У з трьома магазинами, вогнепальна зброя, понад 100 патронів, мобільні телефони та комп’ютерна техніка. Ці предмети будуть доказами причетності агентів до діяльності проти України.

Також зазначається, що підозрюваних затримали ще у лютому 2023 року під час виконання чергового завдання для окупаційних спецслужб.

Наразі двоє поплічників агресора перебувають під вартою, також на їх майно накладено арешт.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі