venislavskiy-viznayuchi-nezalezhnist-ichkeriyi-ukrayina-diyala-zgidno-z-mizhnarodnimi-normami

Веніславський: визнаючи незалежність Ічкерії, Україна діяла згідно з міжнародними нормами

 • 184762 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Україна, визнаючи незалежність Чеченської Республіки Ічкерія, діяла відповідно до норм міжнародного права, заявив під час брифінгу представник Президента України у Верховній Раді України Федір Веніславський. Він додав, що право на суверенітет мають й інші народи, які перебувають під окупацією росії, передає УНН.

Цитата

"Президент росії володимир путін, коли почав спроби анексувати частину території України, фактично намагався визнати якісь адміністративно-територіальні одиниці як суб’єкти, які мають право на реалізацію свого права на самовизначення, що абсолютно не відповідає ні статуту ООН, ні загалом всім міжнародним документам, які регламентують ці питання. Натомість сама росія, яка є багатонаціональною державою, фактично, імперією, у своєму складі має дуже багато таких суб’єктів, які за всіма міжнародними документами мають реальне право на самовизначення. І відповідно, ми в такому випадку діяли у повній відповідності до норм міжнародного права, визнаючи Республіку Ічкерія як незалежний суб’єкт від рф", - сказав Веніславський.

Деталі

Він наголосив, що на цей момент немає жодних підстав, щоб визнати незаконним двосторонній договір, укладений між росією та Ічкерією після першої чеченської війни у 1994-1996 роках.

Крім цього, Веніславський додав, такі норми діють й для інших суб'єктів росії, які проголошували свою незалежність після розпаду радянського союзу разом з іншими 15 республіками.

"Вони мають абсолютне право цієї державності вимагати і добиватися її своїми діями. Тому я думаю, це рішення Верховної Ради України, звернення до міжнародних інституцій може, і ми переконані, що започаткувало такий тривалий і послідовний системний процес виходу зі складу російської федерації суб’єктів, які мають таке право за статутом ООН", - підсумував він.

Нагадаємо

18 жовтня Верховна Рада України визнала Чеченську Республіку Ічкерія тимчасово окупованою росією і засудила геноцид чеченського народу.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Синєгубов анонсував відключення світла у Харкові

     • 270283 переглядiв

    Німеччина виділить Україні 20 млн євро на резервне обладнання

     • 168317 переглядiв

    На Полтавщині з'явився новий зенітно-ракетний полк

     • 301615 переглядiв