ukenru
venislavskiy-prezidentskiy-zakonoproekt-pro-parlamentskiy-kontrol-ne-obmezhuye-prav-gromadyan

Веніславський: президентський законопроект про парламентський контроль не обмежує прав громадян

 • 7002 переглядiв

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. Президентський законопроект про внесення змін до Конституції України, які дозволять парламенту призначати своїх уповноважених в окремих сферах, не обмежить конституційні права та свободи громадян. Про це заявив представник Президента Володимира Зеленського в КСУ Федір Веніславський під час розгляду Великою палатою КСУ конституційного звернення Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності Конституції України вказаного законопроекту, передає УНН.

Йдеться, зокрема, про проект ЗУ № 1016.

У своєму конституційному зверненні ВР просить КСУ надати висновок щодо відповідності законопроекту вимогам статей 157 і 158 Конституції України. За словами Веніславського, документ жодним чином не порушує обмеження, передбачені статтею 157 Конституції України.

"Тобто він не призводить до обмеження конституційних прав і свобод, він навпаки передбачає додаткові можливості забезпечення з боку держави виконання своїх позитивних зобов'язань перед людиною і громадянином, конституційні права і свободи яких гарантовані Конституцією", - підкреслив Веніславський.

Посилаючись на статтю 3 Конституції України, Веніславський нагадав, що забезпечення конституційних прав і свобод громадян є головним завданням держави.

"Саме для того, щоб держава максимально ефективно виконувала свої позитивні зобов'язання у цій сфері, і пропонується доповнити Конституцію України відповідними положеннями.

Також важливо, що цей законопроект не прийнятий в умовах надзвичайного або воєнного стану, який на сьогоднішній день в Україні відсутній і не порушує інших запобіжників, які передбачені статтями 157 і 158 Конституції України", - резюмував свій виступ Веніславський.

Нагадаємо, як писав УНН, КСУ цього тижня "визначатиметься" з кількістю нардепів ВР.

Також, суд проведе засідання у “справі” про позбавлення Януковича звання президента.

Українські Національні Новини

Політика