ukenru
venetsianska-komisiya-pribula-do-ukrayini-dlya-visnovku-do-zakonu-pro-sudovu-reformu

Венеціанська комісія прибула до України для висновку щодо закону про судову реформу

 • 14045 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Делегація від Венеціанської комісії прибула до України для свого висновку щодо законів про судову реформу, ініційованих Президентом України Володимиром Зеленським. Про це повідомляє Судова влада України, інформує УНН.

11 листопада 2019 року у Вищій раді правосуддя відбулася зустріч представників Вищої ради правосуддя та членів Венеціанської комісії.

Керівник відділу конституційної юстиції, секретар Венеціанської комісії Томас Маркерт зауважив, що члени комісії прибули в Україну особисто почути думки різних представників правової системи країни щодо закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування".

Делегати намагатимуться також з’ясувати, чи реальним є виконання положень закону та чи відбулися належні консультації парламентарів з органом суддівського врядування тощо.

"Ми є представниками двох інституцій, які дійсно мають єдине завдання – забезпечити незалежність судової влади", – сказав Томас Маркерт.

Раніше, Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект щодо судової реформи. Дещо згодом, затверджений законопроект опублікували в офіційному виданні Верховної Ради "Голос України", а наступного дня - закон вступив в силу.

Після цього прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що судова реформа в Україні може затягнутися.

"Ця реформа, можливо, найскладніша, вона, можливо, затягнеться на декілька місяців, а результати ми отримаємо згодом. Але в чому точно я не сумніваюсь – у тому, що ситуація з кожним днем буде покращуватись", - сказав він.

Як повідомлялося раніше, МЗС України прийняло делегацію Венеціанської комісії, що має дати оцінку закону про мову.

Українські Національні Новини

Політика