ukenru
venediktova-prokomentuvala-vidkrittya-provadzhennya-proti-poroshenko-schodo-tomosu

Венедіктова прокоментувала відкриття провадження проти Порошенко щодо Томосу

 • 24392 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Державне бюро розслідувань відкрило 20 проваджень проти п'ятого президента України Петра Порошенка. Серед них - справа щодо отримання Томосу. Про це заявила генеральний прокурор Ірина Венедіктова увечері 18 червня під час термінового брифінгу, передає кореспондент УНН.

"У листопаді 2019 року в ЄРДР була внесена за ухвалою суду (ця справа - ред.) і відкрите це провадження. Відкрито Службою безпеки України, знову ж таки, за судовим рішенням", - сказала Венедіктова.

Однак вона не може сказати, звідки з'явилося судове рішення, адже не пам’ятає, який суд виніс цю ухвалу.

"Це 2019 рік, і зараз йдуть слідчі дії. Тобто, зараз згадувати про це провадження і запитувати мене недоречно, бо провадження відкрито понад пів року тому. І, якщо дійсно необхідно запитати, потрібно питати у тих слідчих, які провадять слідчі дії. Але, чому воно сплило сьогодні мені невідомо", - сказала очільник Офісу Генпрокурора.

Вона зазначила, що справу могли відкрити навіть за заявою УПЦ Київського патріархату. Однак вона не повідомила, хто був заявником.

"Колеги, я не готова... У нас реально тисячі проваджень. Що стосується Порошенка, їх там до 20", - зазначила Венедіктова.

Вона підкреслила, що мова йде не про політичні переслідування чи тиск, але справ дійсно багато.

Раніше УНН писав, що у ДБР підтвердили існування справи через отримання Томосу.

Українські Національні Новини

Політика