velyka-brytaniia-zaprovadyt-sanktsii-proty-postachalnykiv-yaki-eksportuiut-viiskove-obladnannia-do-rosii

Велика Британія запровадить санкції проти постачальників, які експортують військове обладнання до росії

 • 29800 переглядiв

Велика Британія оголосить про санкції проти компаній, що постачають військове обладнання до росії.

Сьогодні, 6 грудня, Велика Британія оголосить про запровадження санкцій проти постачальників, які експортують військове обладнання та комплектуючі в росію. Про це йдеться на сайті британського уряду, повідомляє УНН.

Деталі

Зазначається, що  міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон здійснює свій перший візит до Вашингтона на новій посаді щоб підтвердити міцність відносин із США та підтримку України.

Він зустрінеться з державним секретарем США Ентоні Блінкеном та іншими високопоставленими представниками уряду США, а також з лідерами республіканців і демократів у Конгресі. 

 У середу Велика Британія запровадить низку санкцій проти військових постачальників, які підтримують путіна. Іноземні постачальники, які експортують обладнання та комплектуючі в росію, входять до переліку десятків осіб і груп, проти яких будуть запроваджені санкції, щоб позбавити путіна ресурсів, необхідних йому для ведення незаконної війни в Україні

- йдеться у повідомленні МЗС Британії.

Також Кемерон вже оголосив про новий зимовий пакет гуманітарної допомоги Україні у розмірі майже 36,75 млн фунтів стерлінгів (46,3 млн доларів – ред.). 

Ми залишаємося непохитними у своїй підтримці України. Якщо ми дозволимо агресії путіна увінчатися успіхом, це додасть сил тим, хто кидає виклик демократії і загрожує нашому способу життя

- зауважив голова МЗС Британії.

Доповнення

Як повідомляв УНН, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон цього тижня відвідає Вашингтон, щоб обговорити, зокрема, відповідь на російську агресію в Україні.  Це буде перший візит Кемерона до США з моменту вступу на посаду минулого місяця.

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Без допомоги США є великий ризик програти війну – Єрмак

     • 30206 переглядiв