ukenru
velikobritaniya-povinna-viyti-z-yes-1-chervnya-yakscho-vidmovitsya-vid-viboriv-do-yevroparlamentu

Велика Британія повинна вийти з ЄС 1 червня, якщо відмовиться від виборів до Європарламенту

 • 8899 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Велика Британія повинна буде залишити Євросоюз 1 червня, якщо відмовиться від проведення виборів до Європарламенту 23-26 травня. Про це повідомляє УНН з посиланням на заяву 27 країн ЄС за підсумками екстреного саміту в Брюсселі.

"Це рішення (про відстрочку до 31 жовтня - ред.) перестає застосовуватися 31 травня 2019 року в разі, якщо Сполучене Королівство не проведе вибори до Європейського парламенту відповідно до чинного законодавства ЄС і не ратифікує угоду про вихід до 22 травня 2019 року", - відзначається в ньому.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що якщо до 22 травня британський парламент підтримає угоду про вихід з ЄС, то країна не братиме участі у виборах до Європарламенту.

У такому випадку, за її словами, Великобританія зможе вийти з ЄС раніше нового терміну - 31 жовтня.

Раніше УНН повідомляв, що Європейський союз погодився надати Великобританії відстрочку Brexit до 31 жовтня.

Нагадаємо, Велика Британія може повністю відмовитися від виходу з Євросоюзу в рамках рішення саміту ЄС про його перенесення. Про це повідомив голова Європейської Ради Дональд Туск під час прес-конференції за підсумками екстреного саміту з прем’єр-міністром Терезою Мей у Брюсселі.

Українські Національні Новини

Новини Світу