ukenru
velike-budivnitstvo-zavershivsya-remont-odniyeyi-z-dilyanok-trasi-kiyiv-odesa

"Велике будівництво": завершився ремонт однієї з ділянок траси "Київ - Одеса"

 • 19358 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. У межах реалізації Національної програми "Велике будівництво", яку ініціював Президент України Володимир Зеленський, завершився ремонт однієї з ділянок траси М-05 "Київ – Одеса". Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

"У межах реалізації Національної програми "Велике будівництво", яку ініціював Президент України Володимир Зеленський, завершився ремонт однієї з ділянок траси М-05 "Київ – Одеса", яка є складовою міжнародного транспортного коридору європейського коридору Е-95. Ідеться про 25 км дороги, що пролягає територією Київської та Черкаської областей", - йдеться у повідомленні.

Надзвичайний і повноважний посол Республіки Білорусь в Україні Ігор Сокол зазначив, що білоруська сторона готова до нових завдань.

"Вважайте, що сьогоднішній захід – це подарунок білоруських будівельників українському народу, споживачу до Дня Конституції. Не пройшло й року, як ми відкривали тут будівництво. І ви бачите, яка прекрасна дорога", – сказав Сокол.

Зазначається, що до наступного року Укравтодор планує повністю оновити трасу М-05. Ідеться, зокрема, про проектування та капітальний ремонт інших ділянок дороги, зведення двох розв'язок, розвиток придорожньої інфраструктури, а також встановлення майданчиків відпочинку та систем зважування у русі.

"На трасі "Київ – Одеса" вже ближче до Києва встановлений пункт автоматичного вагового контролю. Там уже працюють ваги. І автоматично фіксується вага всіх вантажівок, які проїжджають. Пункт проходить сертифікацію та стандартизацію. І в найближчі тижні Укртрансбезпека зможе використовувати ці дані та штрафувати тих, хто порушує ваговий контроль", – зазначив голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський утворив координаційну раду з реалізації програми "Велике будівництво", як консультативно-дорадчий орган при Президентові України та затвердив персональний склад ради.

Українські Національні Новини

Політика