velika-kilkist-regioniv-yevropi-mayut-zanadto-sukhiy-klimat

Велика кількість регіонів Європи мають занадто сухий клімат

 • 1194200 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Літо 2022 року в Європі було найтеплішим за всю історію спостережень. Крім того, була сильна посуха, яка досі відчувається у деяких регіонах. Періоди посухи та екстремальні погодні явища, стають частішими внаслідок зміни клімату, через це з'явилась велика кількість регіонів з сухим кліматом, передає УНН з посиланням на Spiegel.

Деталі

Літо 2022 року в Європі було найтеплішим за всю історію спостережень. Крім того, була сильна посуха, яка і досі відчувається у деяких регіонах.

"Зараз один з найпосушливіших років в історії, а цієї зими не було справжніх опадів протягом кількох місяців", - сказав П'єрлучіо Сереза, генеральний секретар Асоціації муніципалітетів озера Гарда.

Італійське іригаційне управління ANBI раніше заявляло, що кількості дощу та снігу в Італії недостатнє, щоб компенсувати дефіцит води з минулого року. Рівень води у найбільших прісноводних водоймах є нижчим, ніж повинен бути за сезон.

Ситуація також напружена у деяких частинах Сицилії. Посуха часто пов'язана з літньою спекою, але вирішальне значення має відсутність опадів.

Італія — не єдина країна в Європі, яка особливо страждає від посухи взимку. У південно-західній Франції також надзвичайно сухо — від помаранчевого до червоного рівня. А, наприклад, Іспанія вже кілька місяців бореться із відсутністю опадів.

До того, згідно зі звітом Міністерства навколишнього середовища, в Мадриді ситуація в цілому покращилася, оскільки в грудні було багато дощів, проте 10,4% загальної площі країни, як і раніше, страждають від тривалої посухи. Це стосується території довкола міста Барселони на північному сході. Рівень у деяких водосховищах, як і раніше, знаходиться на позначці нижче середнього.

Південно-Східна Європа, а саме такі її частини як Туреччина, Болгарія та Румунія, також сильно постраждали. Проте точні дані щодо стану посухи у Північній Європі часто відсутні.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Велика кількість регіонів Європи мають занадто сухий клімат

     • 1194200 переглядiв

    У Стамбулі перенесуть 1,5 млн аварійних будівель

     • 1179088 переглядiв

    У білорусі були затримані 200 підлітків з "Редана"

     • 1166785 переглядiв

    На Київщині зафіксовано ворожий повітряний об’єкт — ОВА

     • 2463508 переглядiв

    У Полтавській області працює ППО, є збиття БПЛА — голова ОВА

     • 904698 переглядiв