ukenru
velika-britaniya-vvela-sanktsiyi-proti-naybilshogo-virobnika-stali-v-rf-evraz

Велика Британія ввела санкції проти найбільшого виробника сталі в рф Evraz

 • 113714 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Уряд Великої Британії запровадив санкції проти гірничо-металургійної компанії Evraz. Компанія працює у галузях, що мають стратегічне значення для уряду росії. Про це повідомляє МЗС Британії, передає УНН.

Цитата

"Сьогодні уряд Великої Британії оголосив про введення санкцій щодо Evraz plc. Металургійна та гірничодобувна компанія працює у галузях, що мають стратегічне значення для уряду росії", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що Evraz виробляє 28% всіх російських залізничних коліс та 97% рейкових колій у росії.

"Це має життєво важливе значення, оскільки росія використовує залізницю для доставки основних військових вантажів та військ на лінію фронту в Україні", - повідомляють у МЗС.

Британське дипломатичне відомство зазначило, що поруч із існуючими заходами ці обмеження ще більше стримуватимуть компанії, що працюють у стратегічних секторах рф.

"Сьогоднішнє заморожування активів означає, що жоден громадянин або компанія Великої Британії не можуть вести з ними справи. Основні операції Evraz plc здійснюються в росії, де компанія є великим роботодавцем. Ці санкції ще більше підірвуть фінансові резерви путіна та його економіку, а також підтримають опір України, що триває", - йдеться в повідомленні.

У МЗС нагадали, що з моменту вторгнення Велика Британія запровадила санкції щодо понад 1000 осіб та понад 100 підприємств.

Додамо

До слова, олігарх Роман Абрамович володіє 29% акцій Evraz.

Доповнення

Велика Британія запровадила нові санкції проти російських структур та журналістів.

Українські Національні Новини

Новини Світу