ukenru
velika-britaniya-ogolosila-noviy-paket-sanktsiy-proti-rosiyi-ta-bilorusi

Велика Британія оголосила новий пакет санкцій проти росії та білорусі

 • 111301 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Уряд Великої Британії ввів санкції щодо росії та білорусі, торгові обмеження завдадуть шкоди розміром у 2,1 мільярда доларів. Про це інформує пресслужба британського уряду, передає УНН.

Деталі 

Як очікується, нові санкції призведуть до того, що загальна вартість товарів, які зазнали повних або часткових імпортно-експортних санкцій після початку вторгнення рф в Україну, складе майже 5 мільярдів доларів. При цьому нові імпортні мита охоплять товари на суму 1,73 мільярда доларів, включаючи платину і паладій, від яких залежить росія.

Також передбачена заборона на експорт хімікатів, пластмас, гуми та важкого машинного обладнання на суму понад 308 мільйонів доларів.

Цитата

"Ми сповнені рішучості зробити все можливе, щоб перешкодити цілям путіна в Україні і зупинити його незаконне вторгнення. Цей далекоглядний пакет санкцій завдасть подальшого збитку російській військовій машині. Це частина ширших скоординованих зусиль багатьох країн, які налякані поведінкою рф та мають на меті застосувати нашу економічну міць, щоб переконати путіна змінити курс", - зазначила держсекретар з питань міжнародної торгівлі Енн-Марі Тревельян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада надасть Україні 40 млн доларів військової допомоги та введе нові санкції проти рф

Українські Національні Новини

Суспільство