velika-britaniya-nadaye-ukrayini-70-boyovikh-mashin-i-tisyachi-tankovikh-boyepripasiv

Велика Британія надає Україні 70 бойових машин і тисячі танкових боєприпасів

 • 469656 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Велика Британія надає Україні новий пакет військової допомоги, у який увійдуть бойові машини, боєприпаси, а також 50 мільйонів фунтів стерлінгів (64,7 млн доларів – ред.) для ремонту обладнання та створення військового реабілітаційного центру в Україні. Про це пише УНН з посиланням на повідомлення британського уряду.

Деталі

Зазначається, що Британія вирішила передати понад 70 бойових машин і машин матеріально-технічного забезпечення.
Військові машини передадуть Україні для перевезення боєприпасів і обладнання, для евакуації поранених військових, а також ремонту військової техніки.

Також Британія негайно передасть Україні тисячі снарядів для танків Challenger 2.

Цитата

«Програми будуть фінансуватися через Комплексний пакет допомоги НАТО Україні. Їх підтримуватимуть фахівці з реабілітації з усього Альянсу», — йдеться у заяві британського уряду.

Доповнення

Разом із пакетом підтримки Британія також запустить через НАТО проєкт зі створення медичного реабілітаційного центру для українських військових, фінансування якого надходитиме через Комплексний пакет допомоги НАТО для України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вільнюський саміт НАТО наблизив перемогу України - президент

Нагадаємо, британський міністр оборони Бен Воллес під час саміту НАТО у Вільнюсі різко відреагував на критику Зеленського. Він сказав: "Ми не Amazon" у відповідь на заяву президента України, що під час саміту НАТО Києву не було видано чітких умов для вступу до НАТО. 

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Сили ППО збили на Миколаївщині чотири ворожі БПЛА

     • 384959 переглядiв

    В окупованому Маріуполі "бавовна"

     • 2128848 переглядiв