ukenru
veduchiy-kardiokhirurg-todurov-ya-b-na-mistsi-mozhnovladtsiv-prislukhavsya-do-golubovskoyi

Провідний кардіохірург Тодуров: я б на місці можновладців прислухався до Голубовської

 • 34296 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Провідний кардіохірург України, директор Інститут серця Борис Тодуров висловився на підтримку заслуженого лікаря України, головного інфекціоніста Ольги Голубовської, на яку готується інформаційна атака в зв'язку з її відкритою боротьбою проти закриття інфекційних стаціонарів. Про це повідомляє УНН.

Цитата:

"Пані Голубовська - це одна з найбільш висококваліфікованих інфекціоністів в нашій країні. Вона зробила дуже багато для того, щоб знизити наслідки епідемії, яку ми переживаємо вже протягом 1,5 років. Завдяки їй Україна сьогодні має протоколи лікування, завдяки їй нам вдалося поки що зберегти інфекційні стаціонари, завдяки їй були внесені в протоколи ті препарати, які рятували тисячі життів, коли були переповнені стаціонари. І весь цей час вона працювала на знос, цілодобово не спала, їздила по всім клінікам і допомагала своїм колегам, рятуючи найважчих хворих. У тому числі і до нас приїжджала - до важких хворих. Сама мало не загинула від "ковіда" - важко перехворіла - але і це її не зупинило, вона до цих пір їздить і рятує пацієнтів", - розповів Тодуров.

Деталі

Провідний кардіолог вважає, що вся діяльність Ольги Голубовської спрямована на поліпшення умов для пацієнтів та створення ефективної системи інфекційного захисту і біобезпеки України.

"Це людина дуже високої моралі і високого професіоналізму. І я б на місці можновладців дуже прислухався б до такої людини, як пані Голубовська. Тому що на сьогодні немає достатньої кількості професіоналів такого рівня в країні. І ентузіастів, які готові 24 на 7 рятувати хворих", - підсумував Тодуров.

Що було раніше

Заслужений лікар України, головний інфекціоніст Ольга Голубовська повідомила про підготовку на неї інформаційної атаки за захист інфекційних стаціонарів: дали завдання підняти хвилю наклепів в ЗМІ. 

Раніше УНН писав про те, що посилаючись на якісь вимоги Офісу Президента в Миколаївській області банкрутують єдину інфекційну лікарню, а її головлікаря звинувачують у виплатах медикам ковідних надбавок в повному розмірі. 

Українські Національні Новини

Суспільство