ukenru
vdova-zagiblogo-na-donbasi-prikordonnika-khoche-styagnuti-z-rf-moralnu-kompensatsiyu

Вдова загиблого на Донбасі прикордонника хоче стягнути з РФ моральну компенсацію

 • 9823 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Вдова загиблого на Донбасі у 2014 році прикордонника хоче через суд стягнути з Російської Федерації 60 тис. євро відшкодування моральних страждань. Про це повідомляє прес-центр Судової влади України, передає УНН.

"До суду з позовом до Російської Федерації про стягнення моральної шкоди в розмірі 60 000 євро звернулась вдова загиблого військовослужбовця у своїх інтересах та інтересах малолітньої доньки", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на обґрунтування вимог позивачка зазначила, що чоловік відповідно до розпорядження Адміністрації Державної прикордонної служби України у складі маневреної групи виконував завдання з посилення охорони державного кордону на ділянках з Російською Федерацією в Донецькій області.

В липні 2014 року під час виконання завдання щодо евакуації травмованих колег біля міста Шахтарськ, БТР-80, яким керував чоловік позивачки, підірвався на фугасі збройних формувань Російської Федерації. Загинув чоловік позивачки та ще один військовослужбовець, зазнали поранень 8 військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООС: бойовики здійснили 24 обстріли позицій українських військових

Рішенням Хмельницького міськрайонного суду від 2017 року встановлено факт загибелі чоловіка позивачки при виконанні обов’язку військової служби із захисту Батьківщини у місті Шахтарську Донецької області внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

Жінка вказує, що є загальновідомим факт військової агресії Російської Федерації проти України, в результаті чого загинув її чоловік, тож саме Російська Федерація повинна нести відповідальність за військові дії, в результати якої гинуть Українці, і саме з цієї країни слід стягнути моральну шкоду на її користь, завдану загибеллю чоловіка та батька.

Наразі одним із судів відкрито провадження по справі та призначено справу до судового розгляду.

Нагадаємо, з початку Російської агресії навесні 2014 року за незалежність України віддали життя 2911 українських бійців.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП