ukenru
vdalosya-zupiniti-avangard-orkiv-yakiy-namagavsya-prorvatisya-golova-syevyerodonetska

ЗСУ зупинили авангард рашистів, який намагався прорватися у Сєвєродонецьк – голова ВЦА

 • 130958 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. Російські окупанти не припиняють спроби захопити Сєвєродонецьк, однак Збройним силам України вдалося зупинити авангард рашистів, який намагався прорватися у місто. Про це повідомляє УНН, посилаючись на голову Сєвєродонецької міської ВЦА Олександра Стрюка.

Цитата

"Ніч, на щастя, пройшла без суттєвих змін. Місто втрималося, хоча минула доба була досить жорсткою. Проходили бої вже майже на околиці, на вході до міста. Вдалося зупинити авангард орків, який намагався прорватися до міста. Ситуація є досить напруженою. Близько двох третин периметра міста зайняті ворогом, місто перебуває у жорсткій обороні", - розповів Стрюк.

Деталі

За його словами, армія рф продовжує обстрілювати житлові квартали та міську інфраструктуру міста.

"Останні дві доби місто просто палає усе. Обстрілюється наше найбільше хімічне підприємство "Азот". На жаль, є й жертви серед мирного населення та співробітників. Ситуація дуже тяжка", - підкреслив Стрюк. 

Також очільник ВЦА зазначив, що в місті 90 % житлового фонду має ушкодження, а 60% будинків треба капітально перебудовувати.

Нагадаємо 

За минулу добу у Сєвєродонецьку Луганської області, куди намагається протиснутися ворог, четверо загиблих, у Лисичанську обстріляне відділення поліції, по області пошкоджено близько 50 будинків.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП