ukenru
vchitelyam-bez-kategoriyi-u-2017-rotsi-zarplata-maye-narakhovuvatisya-za-novoyu-tarifnoyu-sitkoyu-nardep

Вчителям без категорії у 2017 році зарплата має нараховуватися за новою тарифною сіткою - нардеп

 • 8591 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення домовився з Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом про те, що вчителям зарплати мають нараховуватися за 10-м тарифний розрядом. Про це повідомила журналістам у кулуарах народний депутат Людмила Денісова, передає кореспондент УНН.

“Народний Фронт наполягав, щоб перш за все вчителям підвищили заробітні плати. Для того щоб підвищити, треба було змінити їх тарифну сітку, і ми вчора домовлялись і домовились з Прем’єр-міністром про те, що може і завтра, якщо буде згода на те інших урядовців, буде прийнята інша тарифна сітка для вчителів”, — сказала Л.Денісова.

Вона додала, що на сьогодні вчителям без категорії нараховується зарплата згідно з 8-м тарифним розрядом, а за пропозицією депутатів вона має нараховуватися згідно з 10-м тарифним розрядом.

“Тобто його нарахована заробітна плата збільшиться майже на 30%”, — сказала Л.Денісова.

Вона також зазначила, що з В.Гройсманом було домовлено рекомендувати парламенту ухвалити законопроект 5130 за основу та в цілому.

Варто зазначити, спочатку таке рішення на своєму засіданні має ухвалити уряд і подати відповідні пропозиції до ВРУ.

“Ми знайшли згоду для того, щоб все ж таки запропонувати ВР, якщо буде така ласка і будуть голоси, проголосувати з усіма правками комітету даний законопроект 5130 не тільки за основу а й в цілому для того, щоб дати можливість прийняти бюджет на 2017 рік”, — уточнила Л.Денісова.

Українські Національні Новини

Суспільство