ukenru
vcheni-viyavili-pershu-akulu-vegetarianka

Вчені виявили першу "акулу-вегетаріанку"

 • 10945 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. Експерти з Каліфорнійського університету в Ірвайні і Флоридського Міжнародного Університету в Майамі виявили перший в світі відомий вид всеїдних акул, дієта яких може на 60% складатися з морських водоростей, передає УНН з посланням на Xinhua.

Вчені вирішили дослідити харчові звички акули-лопати - одного з видів акул-молотів, сімейства молотоголових акул, після появи повідомлень про те, що ті харчуються водоростями.

"Більшість вважало, що це споживання носить випадковий характер і що воно не дає ніякої поживної цінності", - сказала провідний автор дослідження Саманта Лі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Великій Британії в об'єктив камери потрапила гігантська акула-лисиця

Лопати являються одним з найменших членів родини молотоголових, часто зустрічаються на просторах мілководдя Америки, де вони зазвичай харчуються крабами, креветками, равликами і дрібною рибою.

У проведеному дослідженні п'ять акул-лопат три тижні перебували на дієті з водоростей і кальмарів. Низка випробувань показала, що риба успішно переварювала водорості і засвоювала ферменти, з яких складаються рослини, такі як крохмаль і целюлоза.

Всі акули набрали вагу під час дослідження.

Результати, опубліковані в серії B одного з головних друкованих видань Лондонського Королівського товариства "Proceedings of the Royal Society" ("Праці Королівського Товариства" - ред.), спростовують ідею про те, що вся акули є виключно м'ясоїдними.

Українські Національні Новини

Новини Світу