ukenru
vcheni-vid-depresiyi-vryatuyut-ne-liki-a-vino

Вчені: від депресії врятують не ліки, а вино

 • 13338 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Вино можна використовувати як терапію проти депресії. Такими є висновки науковців з Медичного центру Гори Сінай у Нью-Йорку, передає УНН з посилання на Daily Mail.

Науковці підтвердили вказану гіпотезу шляхом проведення досліджень на лабораторних пацюках. Гризунам віком від 12 тижнів давали поліфеноли, що містяться у кісточках винограду.

Також, у воду, яку п'ють гризуни, додавали транс-резвератрол, який виробляють деякі рослини для боротьби із грибковими інфекціями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помірне споживання алкоголю зменшує ризик розвитку недоумства 

Піддослідним пацюкам навмисно створювали стресове середовище, коли в їхні клітки клали агресивних пацюків і тримали там по 10 хвилин щодня протягом 10 днів. Після цього агресивних гризунів розділяли в окремі клітки.

Піддослідних щурів дослідники також підвішували за хвіст та змушували плавати.

З усіх щурів, яких штучно піддавали стресовим факторам, а потім "підгодовували" речовинами з кісточок винограду, 70% показували покращення соціальної взаємодії.

На думку науковців, це свідчить про ефективність вина у боротьбі з депресією.

Результати дослідження можуть стати в нагоді під час лікування депресії у людей, переконаний керівник дослідження Джуліо Марія Пасінетті.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, українське вино Мадера потрапило до переліку кращих вин світу

Українські Національні Новини

Суспільство