Науковці підтвердили вказану гіпотезу шляхом проведення досліджень на лабораторних пацюках. Гризунам віком від 12 тижнів давали поліфеноли, що містяться у кісточках винограду.
Також, у воду, яку п'ють гризуни, додавали транс-резвератрол, який виробляють деякі рослини для боротьби із грибковими інфекціями.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помірне споживання алкоголю зменшує ризик розвитку недоумства
Піддослідним пацюкам навмисно створювали стресове середовище, коли в їхні клітки клали агресивних пацюків і тримали там по 10 хвилин щодня протягом 10 днів. Після цього агресивних гризунів розділяли в окремі клітки.
Піддослідних щурів дослідники також підвішували за хвіст та змушували плавати.
З усіх щурів, яких штучно піддавали стресовим факторам, а потім "підгодовували" речовинами з кісточок винограду, 70% показували покращення соціальної взаємодії.
На думку науковців, це свідчить про ефективність вина у боротьбі з депресією.
Результати дослідження можуть стати в нагоді під час лікування депресії у людей, переконаний керівник дослідження Джуліо Марія Пасінетті.
Нагадаємо, як повідомляв УНН, українське вино Мадера потрапило до переліку кращих вин світу.