ukenru
vbivtsi-mera-gdanska-zagrozhuye-dovichne-uvyaznennya

Вбивці мера Гданська загрожує довічне ув'язнення

 • 8264 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Міністр юстиції і генеральний прокурор Польщі Збігнев Зьобро зазначив, що в правовій системі країни відсутня можливість застосування смертної кари, тому вбивці мера Гданська загрожує довічне ув'язнення. Про це повідомляє УНН з посиланням на Польське Радіо.

Міністр юстиції і генеральний прокурор Польщі Збігнев Зьобро повідомив, яке покарання може отримати Стефан В., вбивця мера Гданська Павла Адамовича: "Якщо буде встановлено, що злочинець був при здоровому глузді, то йому загрожує довічне ув'язнення. Злочинець повинен бути покараний за всією суворістю. Довічне ув'язнення - це єдине можливе покарання у польській правовій системі, з огляду на відсутність в ній страти".

Збігнєв Зьобро також нагадав, що засуджений до довічного ув'язнення може через 25 років подати прохання про звільнення. Однак мін'юст готує поправки в кримінальне право.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Похоронна церемонія мера Гданська відбудеться в базиліці Святої Марії

Збігнєв Зьобро також розповів, що вирок, за яким Стефан В. був засуджений в 2014 році, був занадто м'який. Тоді Стефан В. був засуджений до 5,5 років тюремного ув'язнення за чотири пограбування банківських відділень. Міністр юстиції і генпрокурор Польщі вважає, що цей вид пограбування повинен каратися суворіше. Збігнєв Зьобро зазначив, що мова йде про збройні напади.

Міністр юстиції і генпрокурор повідомив, що в польському законодавстві планується посилення покарань за злочини проти життя, здоров'я і свободи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві відбудеться панахида за загиблими мером Гданська

Як пише газета Rzeczpospolita, процес щодо Стефана В. може затягнутися і початися лише через рік. Стільки часу може знадобитися на вивчення доказів, допитів свідків і т. д. Підготовчі роботи до процесу можуть зайняти від шести до дванадцяти місяців. Також процес може затягнутися в разі подачі обвинуваченим апеляцій на рішення прокуратури.

Нагадаємо, обвинувачений у вбивстві мера Гданська не визнав свою провину.

Нагадаємо, інцидент стався ввечері в неділю під час благодійного заходу "Великий оркестр святкової допомоги", в ході якого в Польщі щорічно збирають кошти на допомогу медичним закладам. Акція, яка проходить у всіх містах Польщі, завершується концертом.

Мер Гданська Павел Адамович загинув від отриманих травм.

Українські Національні Новини

Новини Світу