vbivstvo-za-vimogu-vdyagnuti-masku-v-nimechchini-dovichno-zasudili-cholovika-za-vbivstvo-kasira

Вбивство за вимогу вдягнути маску: в Німеччині довічно засудили чоловіка за вбивство касира

 • 172633 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. У Німеччині чоловіка засудили до довічного ув'язнення за вбивство касира заправки, який вимагав дотримуватися коронавірусних обмежень. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Деталі

Суд у Німеччині у вівторок, 13 вересня, засудив до довічного ув'язнення 50-річного чоловіка, який рік тому застрелив 20-річного касира на автозаправній станції (АЗС) за вимогу надягнути медичну маску для захисту від коронавірусу.

Сторона обвинувачення вимагала визнання особливої ​​тяжкості вини. Палата присяжних не погодилася з такою оцінкою. Захист наполягав на тому, що вбивство було ненавмисним. Засуджений має можливість подати прохання про звільнення після 15 років ув'язнення.

Контекст

Резонансний злочин стався 18 вересня 2021 року. Чоловік прийшов на АЗС, щоби купити пиво. Касир відмовився обслуговувати його, нагадавши про необхідність носити маску в громадських місцях.

Чоловік пішов додому, взяв револьвер і повернувся на заправку. Він зайшов туди у медичній масці, взяв пиво, підійшов до каси і після того, як касир знову зробив йому зауваження, чоловік застрелив юнака та втік з місця злочину. Наступного ранку він прийшов у відділок поліції та зізнався в скоєному.

За словами головного прокурора в справі, під час допиту чоловік пояснив, що є противником коронавірусних обмежень, був психологічно пригнічений розвитком ситуації з пандемією та "не бачив іншого способу" висловити своє невдоволення.

Злочинець визнав свою провину, висловив каяття і зізнався, що був вражений своїм вчинком. За даними агентства dpa, в крові чоловіка виявили близько двох проміле алкоголю.

Нагадаємо

Згідно з останнім щотижневим оглядом пандемії Всесвітньої організації охорони здоров’я, кількість нових випадків коронавірусу в усьому світі впала приблизно на 12%.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    ХАМАС прийняв пропозицію США про припинення вогню в Газі

     • 98604 переглядiв

    У Харкові прогримів вибух

     • 100932 переглядiв

    Канада обіцяє понад 52 млн доларів допомоги Україні

     • 92344 переглядiв

    Новини по темі

    ЗСУ звільнили понад 300 населених пунктів України, — Зеленський

     • 149862 переглядiв

    Депутатам, що закликали до усунення путіна загрожує розпуск

     • 141211 переглядiв