ukenru
vbivstvo-divchinki-v-loschinivtsi-sud-vidmoviv-romam-v-otrimanni-materialnoyi-kompensatsiyi

Вбивство восьмирічної дівчинки в Лощинівці: суд відмовив ромам в отриманні матеріальної компенсації

 • 51697 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Одеський окружний суд відхилив позивні вимоги жителів ромської національності села Лощинівка Одеської області. Про це повідомляє УНН із посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Деталі

За даними у реєстрі, семеро місцевих жителів подали до суду позов із заявою визнати протиправними бездіяльність Головного управління Національної поліції в Одеській області та дії Лощинівського сільського голови Ізмаїльського району Віктора Паскалова, який на зборах жителів Лощинівки заявляв про те, що представники ромської національності здійснюють злочини у селі та їх потрібно виселити.

Також позивачі попросили суд стягнути з Головного управління Національної поліції в Одеській області та Лощинівського сільського голови Ізмаїльського району гроші на відшкодування завданої моральної шкоди по 100 000 грн на користь кожного позивача, загальна сума моральної шкоди становить 700 000 грн.

"Суд дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення позовних вимог, звернених до Головного управління НП в Одеській області та Ізмаїльського відділу поліції", — ідеться у повідомленні.

Додамо, що це рішення суду можна оскаржити протягом 30 днів з моменту його вступу у законну силу.

Нагадаємо

Позов до суду люди подали після вбивства 8-річної дівчинки. Її тіло 27 серпня 2016 року зі слідами зґвалтування знайшли на території ділянки покинутого будинку в селі Лощинівка Ізмаїльського району.

Того самого дня поліція затримала сусіда та друга сім’ї — 20-річного Михайла Чеботаря, у якого виявили знаряддя вбивства. Оскільки чоловік наполовину ромської національності, жителы села зруйнували кілька будинків нацменшин та змусили їх покинути село.

Ізмаїльський міжрайонний суд задовольнив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб підозрюваного у вбивстві дівчинки.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП