ukenru
vazhku-atletiku-mozhut-viklyuchiti-iz-programi-oi-prezident-mok

Важку атлетику можуть виключити із програми ОІ – президент МОК

 • 12798 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Важка атлетика через корупцію і допінгові скандали найближчим часом може втратити статус олімпійського виду спорту. Про це заявив президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах, передає УНН з посиланням на прес-службу Спортивного комітету України.

Дане рішення може статися за підсумками доповіді стосовно діяльності Міжнародної федерації важкої атлетики.

"Ми глибоко стурбовані та шоковані цією доповіддю і масштабом відображених в ньому порушень в антидопінговій роботі і управлінні. Ми чітко дали зрозуміти, що в залежності від результатів висновків наглядової комісії IWF ми залишаємо за собою право на самі далекосяжні заходи, аж до можливого виключення важкої атлетики з програми Олімпійських ігор", - сказав Бах.

Також Бах прокоментував результати дослідження Річарда Макларена, який з’ясував, що IWF приховала, як мінімум 40 позитивних допінг-проб і допустила появу порушників на чемпіонаті світу.

Зазначається, у січні 2020 року з’ясувалося, що президент Міжнародної федерації важкої атлетики Тамаш Аян міг бути причетний до корупції і приховування допінгу. Після опублікування цієї інформації Аян пішов у відставку.

Нагадаємо, Україна увійшла до топ-15 країн з позитивними допінг-пробами.

Українські Національні Новини

Спорт