vatniki-budut-za-mir-i-vidbudovu-ukrayini-politolog-pro-te-yak-treba-chiniti-z-prorosiyskimi-politsilami

“Ватники” будуть за мир і відбудову України”: політолог про те, як треба чинити з проросійськими політсилами

 • 302404 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Після завершення війни в Україні проросійські партії аби й далі існувати, будуть змінювати риторику та формат ідеології. Проте, існує велика ймовірність, що вони й надалі працюватимуть в інтересах кремля, а отже в післявоєнній Україні необхідна люстрація. Про це в коментарі УНН розповів політолог Микола Давидюк.

Цитата

«Зрозуміло, що ОПЗЖ та інші подібні партії в такому вигляді, як було до війни, існувати вже не будуть. Тепер всі “ватники” будуть за мир і відбудову України. Проте, це не відмінятиме того, що вони й надалі зможуть працювати на кремль. Звісно, тепер вони не будуть відкрито проросійськими, тож шукатимуть якісь альтернативні ідеології. Але при цьому й надалі будуть працювати на росію і черпати свій вплив із популістичного російського телебачення і російських YouTube-каналів», – розповів Давидюк.

Для цього, як вважає політолог, після завершення війни в Україні необхідно буде провести люстрацію чиновників, які працювали на росію.

«Це люстрація, яку треба було провести в 90-х, як це зробили Чехія, Польща і Словаччина, але не було проведено в нас. І всі ті, хто передавав “флешки”, робили поступки на користь нашого ворога, зараз повинні бути як мінімум люстровані. В кращому випадку – мають бути заведені справи, якщо є фактаж такої співпраці. Якщо лише підозра – мають підпадати під люстрацію», – вважає політолог.

Проте, серед даних категорій чиновників є і виключення. Наприклад, ті, хто до війни входив у “Партію регіонів” чи ОПЗЖ, але не діяли в інтересах кремля, а з початком повномасштабного вторгнення росії на територію України взяли до рук зброю чи стали до управління населеними пунктами, щоб захищати їх від російського вторгнення. За словами Давидюка, дана категорія чиновників не повинна підпадати під люстрацію.

На рахунок проросійських телевізійних та YouTube-каналів в Україні, то вони теж будуть змінювати назви та формат пропаганди.

Нагадаємо

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду України відхилив апеляційну скаргу проросійської політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» («ОПЗЖ») і таким чином, остаточно заборонив її діяльність в нашій країні.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Нічний удар по Миколаєву: в ОП показали наслідки

     • 108223 переглядiв

    Естонія прийняла майже 60 тис. громадян України

     • 276654 переглядiв

    Окупанти вночі випустили по Миколаєву дев'ять ракет - Кім

     • 128359 переглядiв