ukenru
vaks-vzyav-pid-vartu-z-mozhlivistyu-vnesennya-zastavi-posadovtsya-derzhrezervu

ВАКС взяв під варту з можливістю внесення застави посадовця Держрезерву

 • 15466 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Вищий антикорупційний суд взяв під варту з альтернативою внесення застави начальника управління Державного агентства резерву України, якого підозрюють в наданні хабара у 40 тис. доларів. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу САП.

"2 лютого 2020 року за участі прокурорів Вищим антикорупційним судом йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 2,1 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що правоохоронці викрили начальника Управління державного резерву Державного агентства резерву України на наданні 40 тис. доларів США неправомірної вигоди Голові Державного агентства резерву України.

"Слідством встановлено, що посадовець організував схему отримання неправомірної вигоди від керівників суб’єктів господарювання, які входять до сфери управління Держрезерву, за не звільнення їх з займаних посад та сприяння з боку керівництва Держрезерву у їх подальшій діяльності, та особистого збагачення, за рахунок отримання частини від неправомірної вигоди одержаної від керівників суб’єктів господарювання", - зазначається в повідомленні.

Так, основним аргументом щодо необхідності надання неправомірної вигоди, який наводив посадовець керівникам підприємств було те, що у зв’язку з призначенням нового Голови Держрезерву, їх залишення на посаді директорів можливе лише за умови надання йому грошових коштів для подальшої передачі Голові Держрезерву.

"1 лютого 2020 року вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 4, ст. 27 (підбурювач - особа, яка умовлянням, підкупом, погрозою, примусом або іншим чином схилила іншого співучасника до вчинення злочину –ред.), ч. 4 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, поєднане з вимагання неправомірної вигоди –ред.), ч. 4 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі – ред.) КК України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, за отримання неправомірної вигоди депутату райради загрожує до 10 років за гратами.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП