ukenru
vaks-rozglyane-spravu-shovkovogo-shlyakhu-ukrzaliznitsi-po-suti-11-listopada

ВАКС розгляне "справу Шовкового шляху "Укрзалізниці" по суті 11 листопада

 • 9808 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження щодо незаконного привласнення 6-ма особами понад 98 млн грн ПАТ "Укрзалізниця" при закупівлі палива. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу САП у Facebook.

"За результатами підготовчого засідання колегія суддів призначила вказане провадження до розгляду по суті. Засідання відбудеться 11 листопада 2019 року", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, шістьом особам повідомили про підозру у заволодінні понад 98 млн грн ПАТ "Укрзалізниця" в результаті закупівлі пального за завищеними цінами.

Зазначимо, це не єдиний випадок розкрадання в ПАТ "Укрзалізниця", який розслідуюють правоохоронці. Раніше у ГПУ зазначали, що досудовим розслідуванням НАБУ за процесуального керівництва САП зібрано достатньо доказів для повідомлення народному депутату Ярославу Дубневичу про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За версією слідства, ці діяння спричинили збитки у розмірі 93 млн 277 тис. грн.

31 жовтня парламентарі ухвалили рішення про зняття недоторканності з народного депутата Ярослава Дубневича й дали дозвіл на його затримання і арешт.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП