vaks-rozglyane-spravu-shovkovogo-shlyakhu-ukrzaliznitsi

ВАКС розгляне "справу Шовкового шляху "Укрзалізниці"

 • 9618 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. У Вищому антикорупційному суді відбудеться підготовче судове засідання у кримінальному провадженні щодо незаконного привласнення 6-ма особами понад 98 млн грн ПАТ "Укрзалізниця" при закупівлі палива. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ВАКС.

Повідомляється, що підготовче засідання відбудеться 1 листопада о 10:00.

Також пресслужба нагадує, що серед 6-ти обвинувачених:
- начальник філії "ЦТС "Ліски" ПАТ "Укрзалізниця",

- головний інженер філії "ЦТС "Ліски" ПАТ "Укрзалізниця",

- в.о. начальника Одеського відділення філії "ЦТС "Ліски" ПАТ "Укрзалізниця",

- головний інженер Одеського відділення філії "ЦТС "Ліски" ПАТ "Укрзалізниця",

- два директори комерційних підприємств.

Окрім того, обвинувачених підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення офіційних документів), ч. 2 ст. 28 КК України (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією).

Дії одного з керівників підприємства додатково кваліфіковано за ч. 3 ст. 209 КК України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом).

Нагадаємо, шістьом особам повідомили про підозру у заволодінні понад 98 млн грн ПАТ "Укрзалізниця" в результаті закупівлі пального за завищеними цінами.

Зазначимо, це не єдиний випадок розкрадання в ПАТ "Укрзалізниця", який розслідуюють правоохоронці. Раніше у ГПУ зазначали, що досудовим розслідуванням НАБУ за процесуального керівництва САП зібрано достатньо доказів для повідомлення народному депутату Ярославу Дубневичу про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За версією слідства, ці діяння спричинили збитки у розмірі 93 млн 277 тис. грн.

31 жовтня парламентарі ухвалили рішення про зняття недоторканності з народного депутата Ярослава Дубневича й дали дозвіл на його затримання і арешт.

Завтра, 1 листопада, Вищий антикорупційний суд обиратиме запобіжний захід народному депутату Ярославу Дубневичу, якого підозрюють в організації заволодіння понад 93 млн грн ПАТ “Укрзалізниця”.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    ВАКС розгляне "справу Шовкового шляху "Укрзалізниці"

     • 9618 переглядiв

    У Фастові вбили пенсіонерку

     • 27474 переглядiв

    В ГПУ роз’яснили суть підозри Дубневичу

     • 8890 переглядiв

    Арахамія про секс-скандал у Раді: винен турборежим

     • 16028 переглядiв