ukenru
vaks-ne-ye-skladovoyu-tak-zvanoyi-antikoruptsiynoyi-triadi-tanasevich

ВАКС не є складовою так званої “антикорупційної тріади” – Танасевич

 • 11330 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Вищий антикорупційний суд не є складовою так званої “антикорупційної тріади”. Про це голова Антикорупційного суду Олена Танасевич заявила під час розгляду подання 50 нардепів щодо конституційності НАБУ, предає УНН з посиланням на пресслужбу ВАКС.

"Вона вкотре підкреслила, що ВАКС є вищим спеціалізованим судом у системі судоустрою України та не є складовою так званої “антикорупційної тріади”, - йдеться в повідомленні.

Голова суду також наголосила, що Національне антикорупційне бюро України не є єдиним органом, який здійснює досудове розслідування за кримінальними правопорушеннями, що підсудні Антикорсуду відповідно до статті 33-1 КПК України: з 24 складів кримінальних правопорушень лише 13 належать до виключної підслідності НАБУ, решта можуть розслідуватись слідчими органами безпеки, Національної поліції, Державного бюро розслідувань.

Як повідомлялося, представник Президента України у Конституційному Суді Федір Веніславський заявив, що ліквідація антикорупційних органів в Україні призведе до внутрішньополітичних змін та викличе гостру міжнародно-правову реакцію.

Нагадаємо, Велика палата Конституційного суду України розпочала розгляд подання 50 народних депутатів щодо конституційності окремих положень закону "Про Національне антикорупційне бюро України".

Українські Національні Новини

Політика