vagnerivtsi-pid-chas-pokhodu-znischili-odin-litak-ta-sim-gelikopteriv-povitryani-sili-zsu

"Вагнерівці" під час "походу" знищили один літак та сім гелікоптерів - Повітряні сили ЗСУ

 • 1241790 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Під час спроби заколоту бійці приватної військової компанії "вагнер" знищили сім бортів - один літак та шість гелікоптерів Мі-8 зс рф. "Вагнерівці" розуміли, що російська авіація може знищити їх колони, тому "превентивно" їх збили, розповів в ефірі національного телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає УНН.

Цитата

"Маємо уже таку інформацію, що (найманцями пвк "вагнера", - ред.) знищено сім бортів, сім літальних апаратів - один літак, два бойових і решта транспортних вертольотів Мі-8. Це потужна техніка, яка дійсно серйозно допомагає російській армії у війні проти України", - поінформував Ігнат.

Він додав: "Неспроста це все зроблено. Прекрасно розуміли ті, хто начебто рухалися на москву, що авіація може нести для них серйозну загрозу... Цього, мабуть, і боялися "пвк-шники", і тому превентивно знищили те, що було у небі".

Деталі

За словами речника, на сьогодні авіація, "тим паче російська", може "дужее швидко" рознести колону у похідному положенні. Ігнат додав, що якби зс рф "хотіли б знищити якусь колону, вони б її, мабуть, знищили".

"Те, що в них там є ЗРПК "Панцир", спостерігалися ПЗРК, це теж для сучасної авіації не така велика проблема. Її можна обійти. Розуміючи, що вони будуть з повітря можливо атаковані, як це було напередодні, от вони превентивно показали, що "ми будемо знищувати все, що в повітрі", - підсумував речник.

Контекст

23 червня генпрокуратура рф оголосила про порушення кримінальної справи стосовно засновника чвк "вагнер" євгенія пригожина за статтею про збройний заколот. Справу порушили після того, як пригожин заявив про удар по таборах пвк "вагнер", завданий міноборони рф, і повідомив, що разом із бійцями піде "розбиратися, чому в країні відбувається беззаконня". міноборони рф назвало твердження про завданий удар такими, що не відповідають дійсності. фсб рф заявила, що висловлювання пригожина "фактично є закликом до початку збройного громадянського конфлікту" на території рф, і закликала бійців пвк "вагнер" не виконувати накази пригожина і вжити заходів для його затримання.

Повідомлялося, що "бойовики "вагнера" взяли під свій контроль військові об'єкти в місті воронеж", яке розташоване приблизно за 500 км на південь від москви. Власник пвк "вагнер" євгеній пригожин заявив, що під контролем пвк "вагнер" перебувають військові об'єкти ростова-на-дону, зокрема аеродром. За його словами, у планах пвк "блокувати місто ростов" і "йти в москву".

Нагадаємо

У воронезькій області 24 червня сталася аварія пасажирського літака поблизу селища міського типу кантемирівка.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Львівщині 10-річну дівчинку вбило струмом - ОВА

     • 1253638 переглядiв