vadim-stolar-do-nashogo-proyektu-z-vivchennya-ukrayinskoyi-movi-doluchilisya-vzhe-1500-ukrayintsiv

Вадим Столар: до нашого проєкту з вивчення української мови долучилися вже 1500 українців

 • 605151 переглядiв

Повномасштабна війна спонукала українців до вивчення рідної мови. 

Як зазначається у матеріалі, останні опитування показали, що зараз спілкуватися українською у повсякденному житті намагаються 61% громадян, тоді як лише 37% все ще є російськомовними, а 2% віддають перевагу іншим мовам. Якщо порівняти: перед початком відкритої російської агресії російськомовними себе називали 56% респондентів, україномовними – 43%.

Курси від Фонду Вадима Столара покликані допомогти тим, хто хоче легко та чисто розмовляти українською, проте поки що має з цим деякі складнощі.

Вадим Столар впевнений у необхідності підтримати тих, хто хоче перейти на українську

Вадим Столар наголошує, що програму з вивчення української мови було створено, аби допомогти тим, хто має проблеми з повноцінним переходом на неї.

“Ми завжди відповідаємо на запити громадян – чи то йдеться про потребу у транспортних засобах для захисників, чи є потреба у продуктовій допомозі для цивільних. Не змогли пройти і повз запиту щодо покращення рівня володіння українською”, – пояснив меценат.

Саме тому й було вирішено розробити та впровадити курс онлайн-занять з вивчення мови, тож тепер українці всього світу можуть вільно слухати його.

У Фонді Вадима Столара розкрили подробиці освітнього проєкту

Волонтерка Фонду Вадима Столара Наталія Приходько розповіла, що на першому етапі реалізації проєкту було записано серію відеоуроків, які виходили тричі на тиждень. Пізніше у телеграм-чаті викладачі курсу почали публікувати домашні завдання, спілкуватися зі студентами, а також періодично давати корисні поради щодо покращення мовленнєвих навичок.

Але, за її словами, з часом попит на участь в освітній програмі лише зростав. Зокрема, з вересня 2022 до березня 2023 вона охопила близько 700 осіб, а з березня до червня цього року – ще 800.

“Такі цифри вражають і надихають продовжувати діяльність, спрямовану на допомогу в опануванні української мови”, – констатувала волонтерка Фонду Вадима Столара.

Хочете також покращити навички володіння українською? Переходьте до чату Telegram, долучайтеся до проєкту: https://t.me/ukrainemova

Залишилися запитання або вам потрібна допомога від Фонду? Пишіть у приватні повідомлення на Facebook-сторінці: https://linktr.ee/stolar.fund

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Відділення "Укрпошти" змінюють графіки роботи

     • 589543 переглядiв