ukenru
v-yuschenko-mi-ye-svidkami-krakhu-bezpekovoyi-politiki-yevropi

В.Ющенко: ми є свідками краху безпекової політики Європи

 • 9822 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. На сьогодні спостерігається крах безпекової політики Європи, зокрема, світ втратив принцип закріплений у Гельсинських угодах про територіальну цілісність. Про це третій Президент України Віктор Ющенко сказав сьогодні під час першого Балтійсько-Чорноморського форуму “Через діалог до довіри”, передає кореспондент УНН.

"Зараз ми засвідчуємо, що на наших очах відбувається крах безпекової політики Європи. Насправді, коли Україна втратила територіальну цілісність і політичний суверенітет і ми до сьогоднішнього дня не можемо знайти наших гарантів, які в 1994 році підписали відповідний документ (Будапештський меморандум – ред.), це говорить про те, що ми бачимо глибоку ревізію Гельсінських угод 1975 року, де фундаментальним принципом для всіх країн Європи було занесено принцип територіальної цілісності, який передбачав цілісність кордонів після Другої світової війни. Світ втратив цей принцип", - сказав В.Ющенко.

Він додав, що також зараз потихеньку з дипломатичного інструментарію Європи відходить інструмент сили.

Як повідомляв УНН, Президент України (1994-2005 рр.), представник України у Тристоронній контактній групі Леонід Кучма не бачить передумов, що до кінця року буде узгоджена “дорожня карта” щодо Донбасу.

Українські Національні Новини

Політика