v-yes-zaproponuvali-zbilshiti-finansuvannya-pitan-migratsiyi

В ЄС запропонували збільшити фінансування питань міграції

 • 8158 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Рада міністрів країн Європейського союзу із загальних питань запропонувала виділити додатково близько 4 млрд євро на вирішення проблем міграції в рамках перегляду багаторічного фінансового плану, розрахованого до 2020 року. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Ради ЄС.

"Рада погодила коригування багаторічного фінансового плану 2014-2020 років, щоб привести його у відповідність з новими пріоритетами. Узгоджені зміни посилюють підтримку з боку Євросоюзу боротьби з міграційною кризою, зміцнення безпеки, економічного зростання і створення робочих місць", - йдеться в повідомленні.

З цієї суми 2,55 млрд євро пропонується зарезервувати на питання міграції, зміцнення безпеки й посилення контролю на зовнішніх кордонах Євросоюзу. Також близько 1,4 млрд. євро запропоновано додатково асигнувати на боротьбу з причинами міграційної кризи.

Відзначається, що доки Велика Британія не вийде зі складу Європейського союзу, вона має виконувати взяті на себе зобов'язання, в тому числі й щодо бюджетів ЄС.

Перегляд семирічного фінансового плану відбувається вперше з моменту набуття ним чинності в 2014 р. Зміни до документу мають бути погоджені Європейським парламентом, а також одноголосно схвалені Радою ЄС.

Як повідомляв УНН, у ЄС вирішили посилити контроль на зовнішніх кордонах Шенгенської зони.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В ЄС запропонували збільшити фінансування питань міграції

     • 8158 переглядiв

    В Єврокомісії привітали всіх жінок з 8 березня

     • 9647 переглядiв

    Італія підтримає продовження мандата Д.Туска

     • 9659 переглядiв

    Польські слідчі хочуть оглянути уламки літака Ту-154М

     • 9000 переглядiв