ukenru
v-yes-rozkritikuvali-rishennya-ssha-vidnoviti-sanktsiyi-schodo-okremikh-yadernikh-obyektiv-v-irani

В ЄС розкритикували рішення США відновити санкції щодо окремих ядерних об'єктів в Ірані

 • 11857 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Німеччина, Франція та Великобританія розкритикували рішення США припинити дію винятків з американських санкцій щодо ядерних об'єктів Ірану. Про це ідеться у спільній заяві представників міністерств закордонних справ ФРН, Франції та Великої Британії, до якої також приєдналась Зовнішньополітична служба ЄС, передає УНН з посиланням на DW.

"Ми глибоко шкодуємо про рішення США припинити дію трьох винятків щодо проєктів, закладених у спільному плані дій з ядерної програми Ірану", - йдеться у документі. У ньому нагадали, що згадані "проєкти, схвалені резолюцією Ради Безпеки ООН 2231, слугують інтересам нерозповсюдження ядерної зброї та надають міжнародній спільноті запевнення у винятково мирному та безпечному характері ядерної діяльності Ірану". Сторони проведуть проводять консультації задля оцінки наслідків рішення США.

Ці винятки із санкцій США дозволяли, зокрема, європейським, китайським та російським компаніям працювати над модернізацією реактору поблизу міста Ерак в Ірані.

У 2015 році у Відні було укладено угоду між Іраном, США, Росією, Китаєм, Великобританією, Францією та Німеччиною щодо ядерної програми Ірану.

Нагадаємо, ЄС закликає США переглянути рішення перервати відносини з ВООЗ.

Українські Національні Новини

Новини Світу