ukenru
v-yes-nazvali-aspekti-zemelnoyi-reformi-v-ukrayini-yaki-slid-pravilno-vprovaditi

В ЄС назвали аспекти земельної реформи в Україні, які слід правильно впровадити

 • 15902 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Європейський Союз підтримує земельну реформу в Україні, водночас, в ній існують десятки аспектів, які необхідно забезпечити правильно. Про це заявив голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас на засіданні Асамблеї української сторони Платформи громадянського суспільства "Україна-ЄС" у Києві, передає кореспондент УНН.

"Що стосується земельної реформи, то, відповідно до підрахунків Світового Банку, впровадження цієї реформи може додати від 1 до 1,5% до ВВП України. ЄС підтримує цю мету – відкриття ринків. У здійсненні цієї реформи необхідно забезпечити десятки аспектів, необхідно правильно впровадити ці десятки аспектів. Я назву лише два з них. Перше – впровадження цієї реформи у першу чергу має принести переваги малим фермерам, людям, які живуть і працюють на землі", - сказав посол.

З його слів, мають бути забезпечені відповідні перестороги для того, щоб інтереси малих фермерів були взяті до уваги і підтримані.

"Другий аспект, який я хотів би зазначити, теж дуже важливий – це приведення в порядок реєстрів. Якщо ви хочете відкрити ринок, необхідно чітко розуміти, що ви продаєте і що купуєте. Все, що стосується Геокадастру і всіх пов’язаних з ним питань – це також та сфера, де ЄС надає свою підтримку, в тому числі фінансову. Весь комплекс цих питань має бути приведений у порядок", - заявив Маасікас.

Нагадаємо, Верховна Рада сьогодні розгляне питання відкриття ринку землі. Зазначається, що "земельна ніч" відміняється: Рада продовжила засідання лише до 19:30.

Українські Національні Новини

Політика