ukenru
v-yaponiyi-zaginuli-10-osib-pid-chas-tayfunu-khagibis

В Японії загинули 10 осіб під час тайфуну "Хагібіс"

 • 8872 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Число жертв тайфуну "Хагібіс", який обрушився на Японію, зросло до 10 осіб. Про це повідомляє УНН з посиланням на японський телеканал TBS.

Принаймні 22 людини вважаються зниклими без вести, ще близько 150 отримали травми різного ступеня тяжкості.

Японія продовжує оговтуватися від транспортного колапсу, викликаного ударом стихії. Робота столичних аеропортів Ханеда і Наріта відновлено, проте залізничне сполучення з багатьох напрямків, включаючи багато ліній поїздів в Токіо, як і раніше призупинено. Місцева влада обіцяє відновити транспортне сполучення протягом неділі.

Найбільш важка ситуація склалася в префектурі Нагано, де розлив річки Сінано привів до затоплення великих територій. В даний час місцеві екстрені служби за підтримки загонів Сил самооборони проводять там рятувальні роботи. Токіо в цілому зміг запобігти завданню значної шкоди від удару стихії, він обмежується поламаними деревами і підтопленням в районі Сетагая, де напередодні стався розлив річки Тамагава. В даний час ситуація там нормалізувалася. У префектурі Сайтама через повені виявився відрізаним будинок престарілих, в якому перебувають близько 260 осіб. Рятувальники на човнах проводять їх евакуацію.

На даний момент без світла залишаються приблизно 340 тисяч будинків в різних частинах центральної Японії. Удар стихії також викликав перебої в подачі води в низці областей.

Прем'єр Японії Сіндзо Абе в неділю провів екстрене засідання кабінету міністрів, на якому віддав розпорядження профільним міністерствам і відомствам робити все необхідне для мінімізації наслідків стихійного лиха і в першу чергу порятунку життів людей.

Як писав УНН, тайфун “Хагібіс” в суботу досяг головного японського острова Хонсю і попрямував в сторону Токіо.

Українські Національні Новини

Новини Світу