v-yaponiyi-evakuyuyut-360-tisyach-lyudey-cherez-silni-zlivi

В Японії евакуюють 360 тисяч людей через сильні зливи

 • 523060 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Сильний дощ пройшов у південно-західному регіоні Кюсю в Японії в понеділок, що спричинило обвал мосту. Через зливи влада країна видала розпорядження про евакуацію близько 360 000 жителів міста Кумамото, повідомляє Japantime, пише УНН.

Деталі

Метеорологічне агентство країни попередило про проливні дощі та грози, які триватимуть у регіоні приблизно до обіду вівторка, і закликало жителів бути напоготові щодо зсувів ґрунту і повеней. Накази про евакуацію видано в 14 муніципалітетах префектури, включаючи місто Кумамото, а також у деяких муніципалітетах префектур Фукуока, Сага, Оіта, Міядзакі та Кагосіма.

За даними місцевої влади Кюсю, через сильний дощ обвалився 37-метровий бетонний міст над річкою, що протікає через Ямато. Повідомлень про постраждалих немає. У місті Машікі пожежники врятували чоловіка на гумовому човні після того, як його будинок застряг у повені річки, повідомляє видання.

У містах Ямато та Машікі в понеділок вранці зареєстрували 82 міліметри та 80 мм опадів за годину, це рекорди липня для регіонів. У деяких частинах префектури Кумамото також відключили електроенергію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай накрили аномальні зливи, тисячі людей евакуювали

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Японії евакуюють 360 тисяч людей через сильні зливи

     • 523060 переглядiв

    Футбол: "Шахтар" офіційно оголосив про нового тренера

     • 918604 переглядiв