ukenru
v-yanukovich-zvinuvativ-u-sprobi-rozignati-maydan-u-2013-rotsi-svoye-todishnye-otochennya

В.Янукович звинуватив у спробі розігнати Майдан у 2013 році своє тодішнє оточення

 • 16394 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Колишній президент України Віктор Янукович в інтерв'ю кореспондентові німецького видання Der Spiegel заявив, що не віддавав наказів щодо розгону протестів взимку 2013 року та звинуватив своє тодішнє оточення в інтригах проти нього, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Відповідаю чи на запитання про події в ніч на 30 листопада, коли силовики побили студентів, сочатку В.Янукович відповідав звинуваченням на адресу "радикалів", які провокували поліцію. Проте потім він припустив, що за протестами стояв тодішній голова його адміністрації Сергій Льовочкін разом із бізнесменом Дмитром Фірташем, які за його спиною стали режисерами Майдану.

Сам він, стверджує Янукович, дізнався про криваві зіткнення лише наступного ранку під час гри в теніс, тоді як Льовочкін не відповідав на дзвінки.

Крім того, екс-президент укотре заявив, що не відмовлявся від своєї посади.

"Я був в Україні, мене просто відрізали від ЗМІ, заблокували та полювали за мною по всій країні", - заявив він.

Нагадаємо, 4 лютого 2015 року, Верховна Рада позбавила звання Президента четвертого президента України Віктора Януковича.

Як повідомляв УНН, Печерський районний суд Києва надав дозвіл військовій прокуратурі на здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-президента України Віктора Януковича у державній зраді.

28 листопада 2016 року Генеральний прокурор Юрій Луценко у Святошинському районному суді Києва оголосив повідомлення про підозру у відеорежимі екс-президенту України Віктору Януковичу у державній зраді, пособництві представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою вчинення зміни меж території держкордону України та ведення агресивної війни. Тобто злочинів, передбачених ч.1. ст.111, ч.5 ст.27. ч.3 ст. 110, ч.5 ст. 27, ч.2 ст. 437 ККУ.

Українські Національні Новини

Політика