ukenru
v-uyefa-i-fifa-chistka-kadriv-cherez-podarunok-surkisa

В УЄФА і ФІФА чистка кадрів: через подарунок Суркіса

 • 10126 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Вчора, 10 квітня, Райнхард Гріндель подав у відставку з посади члена Виконавчого комітету УЄФА, передає УНН з посиланням на прес-службу УЄФА.

"УЄФА підтвердив, що Райнхард Гріндель подав сьогодні (10 квітня - ред.) У відставку з посади члена Виконавчого комітету УЄФА та інших органів УЄФА з негайним вступом цього рішення в силу", - йдеться в повідомленні.

Гріндель також склав повноваження європейського члена в Раді ФІФА.

Нагадаємо, 2 квітня стало відомо, що Гріндель залишає пост глави DFB. Це стало наслідком скандалу, який розгорівся після публікації в журналі Spiegel. Тижневик повідомив, що спортивний функціонер, працюючи на дочірню фірму DFB, отримував додатково 6 тис. євро протягом 13 місяців, але ці доходи приховав. Крім того, тиск на нього посилився через те, що приблизно півтора роки тому він отримав в подарунок від українського бізнесмена Григорія Суркіса дорогий годинник, який також, нібито, не задекларував.

Німецька преса розбираючись в скандалі, назвала Суркісів "кримінальними" бізнесменами. А Handelsblatt повідомив про те, що через "шубну історію" зі спробою підкупу арбітра Ігор Суркіс занесений в "чорний список" УЄФА.

Українські Національні Новини

Новини Світу