ukenru
v-uryadi-rozpovili-yak-eksportno-kreditne-agentstvo-dopomozhe-eksporteram

В уряді розповіли, як Експортно-кредитне агентство допоможе експортерам

 • 8716 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Експортно-кредитне агентство допомагатиме вітчизняним експортерам отримувати гарантії від контрагентів щодо виконання ними своїх зобов’язань, а також підтверджувати спроможність українських виробників виконувати свої зобов’язання. Про це повідомила журналістам після засідання уряду заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська, передає кореспондент УНН.

"Експортно-кредитне агентство допомагатиме вітчизняним експортерам отримувати гарантії від контрагентів щодо виконання ними своїх зобов’язань, а також підтверджувати спроможність українських виробників постачати продукцію, відповідно до зобов’язань, прописаних у контракті", - зазначила вона.

Зокрема, за словами Н.Микольської, для українських експортерів, які виробляють продукцію з доданою вартістю, Експортно-кредитне агентство може бути корисним у декількох аспектах:

  • надаватиме експортерам механізми забезпечення виконання покупцем за кордоном своїх зобов’язань. Наприклад, йдеться про відстрочку на 90 днів оплати за поставку товару;
  • може надавати страхові або гарантійні документи, які будуть підтверджувати здатність української компанії постачати продукцію згідно з умовами контракту. Так, для того, щоб українська компанія потрапила на полиці супермаркетів за кордоном, необхідно, щоб вона надала певні гарантійні механізми, що вона здатна виробляти такий товар, у такій кількості, у такі строки, щоб постачити їх на ці полиці відповідно до специфікації замовника.

"Загалом інструменти допомоги Експортно-кредитного агентства досить специфічні та складні, вони залежать від: виду товару, який постачається, від специфіки угоди і від того, власне, якої підтримки шукає експортер та його контрагент", - пояснила вона.

Нагадаємо, Кабмін створив Експортно-кредитне агентство.

Українські Національні Новини

Політика