ukenru
v-uryadi-rozpovili-pro-tayemni-operatsiyi-rf-schodo-ukrayini

В уряді розповіли про "таємні операції" РФ щодо України

 • 18992 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. РФ застосовує проти України не лише військові, а й засоби невійськового характеру, одні з них - так звані таємні операції. Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, передає УНН.

"У своїй промові під час оперативного збору керівного складу Збройних Сил України Президент Петро Порошенко зазначив що РФ буде намагатися реалізувати імперські плани, як у формі продовження гібридної війни, так і, не виключено, – відкритої агресії. Дійсно, відповідно до власних доктринальних підходів, РФ намагається комплексно застосовувати проти України військову силу, політичні, економічні та інші засоби невійськового характеру, одночасно сподіваючись використати протестний потенціал населення, а також фінансовані та керовані ззовні політичні сили та громадські рухи", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, одними із видів реалізації засобів невійськового характеру є так звані "таємні операції". "Головною ознакою таємних операцій є намір країни, що їх проводить, вплинути на політичну, економічну чи військову ситуацію у такий спосіб, щоб її роль у цьому не була очевидною. Тобто, у нашому випадку, рівень та якість проведення згаданих операцій має забезпечити високий рівень "правдоподібного заперечення" з боку РФ", - додали у МінТОТ.

"Саме через розуміння характеру діяльності РФ проти України та її стратегічних завдань слід розглядати події, що відбуваються зараз в політичній та економічній сферах нашої держави", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, П.Порошенко не виключив повномасштабного вторгнення з боку РФ.

Українські Національні Новини

Політика