ukenru
v-uryadi-rozpovili-pro-makroekonomichniy-prognoz-dlya-ukrayini-vid-mvf-ta-svitovogo-banku

В уряді розповіли про макроекономічний прогноз для України від МВФ та Світового банку

 • 12656 переглядiв

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. Макроекономічний прогноз для України на 2020 рік становитиме 3,5-3,7% зростання. Про це під час брифінгу у вівторок заявив Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов, передає кореспондент УНН.

"Минулого тижня ми були в Вашингтоні і провели зустріч з МВФ, з урядом США, ЄБРР та іншими міжнародними організаціями, але також були зустрічі з інвесторами, експертами та журналістами", - зазначив Милованов.

З його слів, найголовніша задача під час візиту для української делегації заключалась у тому, щоб провести консультації та погодити макроекономічний прогноз, що показує економічний прогноз на наступний рік, курс, інфляцію тощо.

"Такі консультації є стандартними, ми їх проводили спільно з Нацбанком, МВФ, Світовим банком. Насправді буде 4 прогнози зростання ВВП України – прогноз НБУ, наш прогноз, прогноз МВФ і Світового Банку. З них публічним зараз є прогноз Світового Банку. Ми свій прогноз подаємо на Кабмін найближчим часом. Він буде опублікований після того, як Кабміном буде прийнято. Нацбанк також свій прогноз готує і постійно оновлює. Україна буде мати в цих прогнозах цифру на 2020 рік в різних прогнозах 3,5-3,7%", - зазначив міністр.

З його слів, в існуючому вже оприлюдненому прогнозі Світового банку зростання на 2020 рік має показник 3,7%.

"Цей прогноз переглянутий вверх, на збільшення. Це суттєво важливо, тому що в середньому в країнах Європи і Азії в регіоні, про який подавав прогноз Світовий банк, середнє зростання 18%, і більшість країн уповільнюються через глобальні економічні причини. Україна – єдина чи одна з небагатьох країн, для яких Світовий банк передивився і підвищив економічне зростання з 3% до 3,7%", - повідомив він.

Милованов зазначив також, що міністерство очікує, що від МВФ буде схожий прогноз.

"Зараз ми погоджували свій прогноз з ними, і вони підтверджували наш попередній прогноз. Він буде опублікований через кілька днів після того, як ми його погодимо на Кабміні, але цифри там схожі. На сьогодні прогноз МВФ є трохи менший. Його офіційно немає, вони обіцяють його переглянути. Приватно вони казали, що вони його базували поки що тільки на основі даних першого кварталу. Тому вони хочуть додати туди дані другого кварталу і переглянути на основі, і навіть може третього. Ми також очікуємо за результатами консультацій з ними схожу цифру", - додав міністр.

Нагадаємо, раніше Милованив заявив, що прогноз Світового банку для України у 3,7% збігається з прогнозом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Українські Національні Новини

Економіка