ukenru
v-uryadi-porivnyali-susidstvo-z-rosiyeyu-i-z-kndr

В уряді порівняли сусідство з Росією і з КНДР

 • 10255 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба на презентації "Україна-НАТО: що на столі переговорів" у Києві порівняв сусідство України і Росії та Південної Кореї з КНДР, передає кореспондент УНН.

Так, запитання про вступ до НАТО та складні стосунки України з РФ під час заходу поставив новий посол Південної Кореї в Україні.

"Я переконаний, що Російська Федерація ніколи, при моєму принаймні житті, не змириться з рухом чи з членством України в ЄС та НАТО... Але мене не цікавить думка РФ з приводу цих питань. Є рішення українського народу, українського парламенту, уряду, і ми будемо рухатись. Тому що історія показала, що ми не можемо знайти гарантії безпеки у будь-якому партнерстві з РФ. Ви представляєте країну, яка дуже добре представляє, що таке співіснувати з сусідом, який постійно будує агресивні плани щодо вас і підважує безпеку не лише Південної Кореї, але і регіону загалом. Ми так само маємо навчитися жити з таким сусідом", - відповів Кулеба.

З його слів, Україна має вибудувати модель, у якій зможе співіснувати з таким сусідом.

Нагадаємо, Кулеба розповів, як Україна захищатиме свої інтереси в ПАРЄ після повернення Росії.

Українські Національні Новини

Політика